mandag 9. november 2009



Nina Style
Oliven & Tomat
Tapenade


mmmmmMMMMMmmmmm

lages på
1-2-3

  • Kalamata oliven uten stener / eller med - men da må de skjæres rene
  • Sorte oliven
  • Tomatmiks fra økologiske tomater i flere farger , grønnsakshandleren eller ICA har disse
  • Kapers
  • Ansjos
  • Hvitløk
  • Frisk basillikum
  • Parmesanost ,hakkes grovt før foodprocessoren
  • Litt grovt salt som knuses,jeg bruker for tiden Himalayasalt , men Maldon,koshersalt går også selvsagt
  • Grovt nykvernet sort pepper
  • Olivenolje , gjerne gresk - extra virgin oil er best - men ordinær olivenolje går også fint
  • Presset sitronjuice, fra frisk sitron

TA AV VÆSKEN FRA OLIVENE , KAPERSENE & FRA ANSJOSENE
LEGG TIL SIDEN CA.5 kALAMATAOLIVEN TIL PYNT SENERE.

Jeg sparer på olivenvesken i et glass med lokk til jeg lager greske kjøttboller.

Legg alt i din Kjøkkenmaskin / foodprocessor og mix godt til en litt grov konsistens
Jeg bruker aldri mål til dette , men du tar ett glass av hver type oliven , ett lite glass kapers, en liten boks ansjos,ca en 3 ss.sitron , 3 fedd hvitløk ,172 ts.salt,olivenolje i en stråle på slutten lil konsistensen blir smørbar .

TAPRNADE bruker jeg til det meste
men nyyyydelig til ristet godt brød, kjeks, ved siden av fiskeretter , pastaretter
osv... ;D

Bon apetit

1 kommentar: