som kom til Skandinavia.
Under sjøfartsperioden på 1800-tallet i Tvedestrand,
(min kjære fars fødeby)
var det på moten å sende unge jenter til
Nederland for å gå i lære som tjenestepike
Navnet på gjærbaksten stammer sannsynligvis fra den nederlandske havnebyen Soester .
♥ Søsterkake♥
♥ 100 g meierismør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 liter hvetemel
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ts malt kardemomme
♥ 100 g rosiner
FREMGANGSMÅTE:
(1 formkake) ♥Smelt smøret og bland inn melken. ♥Rør gjæren ut i lunken væske. ♥Bland i alt det tørre og rør til en jevn deig.♥ La deigen heve på et lunt sted og tilsett rosinene. ♥Deigen skal være forholdsvis klisset.♥ Derfor blir den heller ikke eltet, og også stekt i form. ♥Bruk en avlang kakeform ca 1 1/2 liter.
♥Hell røren i godt smurt kakeform og etterhev ca 10 minutter. Stek kaken pent gyllen ved 200 C i ca 45 minutter.
♥ uendelige serveringstips,kun fantasien begrenser deg
♥ nystekt søsterkake eau naturelle
♥ noen har meierismør og sukker på
♥ andre meierismør alene
♥har hørt om meierismør/kveifjordsmør ,brunost og rørte jordbærsyltetøy
♥ elvis & min venninne Rina ville nok ha likt peanøttsmør og bringebærsyltetøy
♥ andre meierismør alene
♥har hørt om meierismør/kveifjordsmør ,brunost og rørte jordbærsyltetøy
♥ elvis & min venninne Rina ville nok ha likt peanøttsmør og bringebærsyltetøy
Det har jeg aldri prøvd meg på, men det var veldig fristende med en nostalgisk sørlandsdrøm. Lærte noe gjorde jeg jo også ! Takk :) ♥♥♥
SvarSlett