tirsdag 30. juni 2009

SØSTERKAKE - TYPISK SØRLANDSK ♥♥♥
Litt Historie :
Det finnes dusinvis av oppskrifter på Søsterkake.

Mange påstår at Søsterkake var den første gjærbaksten
som kom til Skandinavia.
Under sjøfartsperioden på 1800-tallet i Tvedestrand,
(min kjære fars fødeby)
var det på moten å sende unge jenter til
Nederland for å gå i lære som tjenestepike

Navnet på gjærbaksten stammer sannsynligvis fra den nederlandske havnebyen Soester .

♥ Søsterkake♥
♥ 100 g meierismør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 liter hvetemel
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ts malt kardemomme
♥ 100 g rosiner



FREMGANGSMÅTE:
(1 formkake)

♥Smelt smøret og bland inn melken. ♥Rør gjæren ut i lunken væske. ♥Bland i alt det tørre og rør til en jevn deig.♥ La deigen heve på et lunt sted og tilsett rosinene. ♥Deigen skal være forholdsvis klisset.♥ Derfor blir den heller ikke eltet, og også stekt i form. ♥Bruk en avlang kakeform ca 1 1/2 liter.

♥Hell røren i godt smurt kakeform og etterhev ca 10 minutter. Stek kaken pent gyllen ved 200 C i ca 45 minutter.


uendelige serveringstips,kun fantasien begrenser deg

♥ nystekt søsterkake eau naturelle
♥ noen har meierismør og sukker på
♥ andre meierismør alene
♥har hørt om meierismør/kveifjordsmør ,brunost og rørte jordbærsyltetøy
♥ elvis & min venninne Rina ville nok ha likt peanøttsmør og bringebærsyltetøy

lørdag 27. juni 2009


papaya,rosa grapefrukt ,melon


FERSKE FIKEN
nykjøpt
i dag

FIKEN / FIGS

Figs are high in natural and simple sugars, minerals and fibre. They contain good levels of potassium, calcium, magnesium, iron, copper and manganese. Dried figs contain an impressive 250mg of calcium per 100g, compared to whole milk with only 118mg.
PEANØTT NATURELL
ET SUNT KVELDSNACKS

WEST LAFAYETTE, Ind. – Adding peanuts to that apple a day that keeps the doctor away is a good way to stay heart-healthy and trim, says a Purdue University professor.

Richard Mattes and Amy Devitt
Download photo - caption below

Research by Richard Mattes, professor of foods and nutrition, and his doctoral student, Corinna Alper, proves regular peanut consumption helps reduce the risk of cardiovascular disease without weight gain.

"Peanuts are the most widely consumed nut in this country," Mattes said. "They are a rich source of monosaturated fatty acids, magnesium and folate, vitamin E, copper, arginine and fiber, all of which have cardiovascular disease risk-reducing properties."

Mattes said the findings are consistent with several epidemiological and clinical studies.

"Peanuts, which are actually legumes, are often viewed as unhealthy because they are high in fat," said Mattes. "This is the biggest obstacle in peanut consumption.

"But peanuts are rich in the types of fats that actually reduce cardiovascular disease risk and have strong satiety properties — meaning a person feels full after eating peanuts — so they do not pose a threat of weight gain. People can feel comfortable including them in their diet to take advantage of peanuts' reducing the risk of heart disease, without adding to body weight."

Mattes and Alper conducted three trials in the study. The first trial entailed having participants reduce dietary fat intake by 500 calories and replace them with 500 calories of peanuts, so total calories did not change. Only the source of those calories did.

In the second trial, individuals consumed their regular diet and added 500 calories of peanuts, which boosted total caloric intake. In the third treatment, individuals were allowed to incorporate peanuts in their diets in any way they chose.

In all three groups, subjects' triglyceride level – a risk factor for cardiovascular disease – was lowered significantly.

"We have learned that regular peanut consumption lowers triglyceride levels by as much as 24 percent – even in the group where peanuts were added to regular dietary intake," Mattes said. "We also saw no significant change in body weight, despite adding 500 calories of peanuts a day for eight weeks.

torsdag 25. juni 2009


St.Hansaften 2009

MANGE fine perler på veg til Stangholmen Fyr
her : Tangen / RISØR
fra sjøsiden


Stangholmen fyr
Resteurant


kroen
stangholmen

her satt vi på
terassen etter middagen
og så St.Hansbålene ble tent av byens vekter


ikke alle som har en falsk sau
beitende
i resteuranthagen
♥♥♥


SUGAR & CREAM
HONEY
♥♥♥


et lite hjørne av
Resteuranten på Stangholmen fyr


FANTASTISK
SJARMERENDE
KLAR FRISK LUFT
MANGE BADEPLASSER PÅ ØYEN
KRO MED TERRASSE MED UTSIKT MOT RISØR BY OG SKJÆRGÅRD
KONSERTER I FRILUFT
DRA DIT
♥♥♥

ET STED DU VIL HUSKE

steinbitt & ulkespyd
med nypillede reker
på Resteurant Stangholmen Fyr
mmmmmm...
♥♥♥





vern om dine favoritter

fredag 19. juni 2009


NINA´S
SURF `N` TURF
VEGAN
ROOT
CASAROLE

FOR
THE
OVEN



4 poteter
4 gulrøtter
1 medium kålrot
gresk olivernolje
2 sitroner, 1 1/2 av de i båter, 1/2 press saften ut av og bland i sausen
4 fedd hvitløk i skiver
2 bokser flådde tomater
2 ts. honning
2. ts sukker
1 ts fint salt
1,5 ts . Maldonsalt
paprikapulver
chili pulver
hot madras curry pulver
oregano , frisk eller tørket
3 stk. frisk eller tørket lubærblad

oven : 200 grader Celcius , i 2 timer
perfekt å steke kvelden før i 1 1/2 time, og varme opp en halvtime dagen etter
da er retten GODT IGJENNOMTRUKKET OG MARINERT ;)

♥♥♥

FORBEREDES PÅ 10-15 MINUTTER !!!




TRS & RAJAH
tørkede
krydderier
er mine favoritter!
de har et fantastiskt utvalg
og smaker BEST

♥♥♥

Rimelige er de også ;)
LØP Å KJØP

♥ SURF ´N´TURF SAUS ♥


  • 2 bokser flådde tomater
  • 1 glass tomatpure´
  • 4 fedd hvitløk i tynne skiver
  • saft av 1/2 sitron
  • oregano frisk , eller tørket
  • grovt sjøsalt, jeg bruker Maldonsalt i denne retten
  • 2 ts. honning
  • 2ts. sukker
  • 3 ts. hot madras karrikrydder
  • 3 ts. paprika krydder
  • maldonsalt
  • fint salt
  • pepper
  • 3 laubærblader
  • sitronbåter


Stir it up ;)
rør

ROTGRØNNSAKER :
POTETER/GULRØTTER /KÅLERABI
(DENNE GANGEN ;)


Legg lagvis i surf & turf sausen sammen med sitronbåter,
jeg bruker alltid keramikkform til steking av middagsretter i ovn
du bruker dine favoritter
♥♥♥


♥ dinner is served ♥

dessert

siste ,men ikke siste
innkjøp
av kurv ♥
LILLE HVITE
i Risør har
det vi trenger
♥♥♥
denne skal jeg fylle med div.gavepapir
i morgen

glossy magazines
some old,but lots of inspiration,
BLOGGS & internet ig great INSTANT pleasure for style,interiour etc.
♥♥♥


torsdag 18. juni 2009


♥♥
GRATULERER
MED
JENTENE
GUDFINNA ♥ INGE
TRINE - LISE ♥ CARL ERIK

fredag 12. juni 2009


Viktig !!!
Bruk OVERMODNE bananer
i denne oppskriften ;)

(med mange brune flekker ytterst på skallet)

Banankake oppskrift :


4 egg
7 dl. sukker
piskes til eggedosis

150 g. smeltet smør - avkjøles
8 ss. rømme
7,5 dl. siktet hvetemel
2 ts. natron
8 ts. vaniljesukker
5-6- MODNE bananer

165 grader Celsius , varmluftsovn hvis du vil , 30 min




♥ velbekomme ♥